< Terug naar overzicht

Fusie Kamers van Koophandel en VEV

Op 5 januari versmolten het Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de Vlaamse Kamers van Koophandel tot Voka. Daarmee werd een langdurig fusieproces bezegeld.

Het VEV en de acht Vlaamse Kamers van Koophandel (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Halle-Vilvoorde, Limburg, Antwerpen-Waasland, Kempen, Mechelen, Leuven) vormen voortaan samen Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Het onafhankelijke netwerk Voka zorgt er enerzijds voor dat Voka-Vlaams Economisch Verbond het lokale niveau bereikt en anderzijds dat Voka-Kamers van Koophandel tot op het Vlaamse niveau een stem krijgt.

Voka-Vlaams Economisch Verbond staat in voor standpuntbepaling, belangenbehartiging (lobbying bij politiek/overheid en overleg met sociale partners) en netwerking, dit alles ondersteund door haar kenniscentrum.

De acht Voka-Kamers van Koophandel staan in voor netwerking en dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, training, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie...).

De negen entiteiten van Voka moeten samen zorgen “voor een ondernemingsvriendelijk klimaat en voor het algemene belang van de ondernemingen”. Het nieuwe netwerk vertegenwoordigt 17.000 ondernemingen (60% van de toegevoegde waarde en de privé-werkgelegenheid in Vlaanderen, of ruim 900.000 werknemers). Voka werkt samen met 19 sectoren. De organisatie zelf haalt met 250 werknemers een jaaromzet van 25 miljoen euro.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen