< Terug naar overzicht

Forse daling aantal vacatures

In juli ontving de VDAB 18.847 vacatures. Dat zijn er 17,5 procent minder dan in juli 2011. Sinds begin dit jaar lag het aantal vacatures nog geen enkele keer hoger dan in de overeenstemmende maand van vorig jaar. Niettemin blijft de vraag naar hooggeschoolden vrij sterk.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB bekendmaakte. Vorige maand lag het aantal vacatures 7,5 procent lager in vergelijking met juni 2011. De voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 281.917 vacatures. Dat is 5,2 procent minder dan in de periode augustus 2010–juli 2011.

De voorbije twaalf maanden bleef het aantal vacatures voor hooggeschoolden met 3,1 procent stijgen. Vooral in de sectoren ‘maatschappelijke dienstverlening’ en ‘informatica, media en telecom’ bleef het aantal vacatures de voorbije maanden stijgen.

Ook technisch gerichte beroepen die zware knelpuntberoepen zijn, behoren tot de opvallende stijgers. Technisch geschoolden blijven gegeerd op de arbeidsmarkt.

Het aantal vacatures voor beroepen uit de transport- en logistieke sector (zoals chauffeur, magazijnier en bewakingsagent) liep de voorbije twaalf maanden opvallend terug.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen