< Terug naar overzicht

Flip-flops op werkvloer wekken ergernis op

Tijdens warme zomerdagen halen medewerkers luchtige kledij uit hun kast. Maar je te zomers kleden is geen goed idee als je naar het werk gaat. Zo vindt ruim driekwart van de werknemers flip-flops of slippers op het werk absoluut niet kunnen.

Dat blijkt uit een wereldwijde rondvraag van Monster bij meer dan 10.000 bezoekers van de jobsite. Ruim driekwart (77 procent) vindt het dragen van slippers onprofessioneel. 11 procent ziet er geen graten in. 7 procent vindt het oké, maar ziet liever geen voeten van collega’s. Volgens 5 procent van de respondenten mogen enkel vrouwen flip-flops dragen.

Toch zijn er grote verschillen tussen de continenten. Gemiddeld 86 procent van de Noord-Amerikanen en Mexicanen vindt slippers absoluut onprofessioneel. In Europa ligt dit percentage lager (77 procent). Aziatische werknemers hebben er minder problemen mee, 68 procent vindt dit onprofessioneel.

Bij de individuele landen zijn overigens slippers het meest geaccepteerd in Oostenrijk (25 procent) en Italië (23 procent), en het minst in de Verenigde Staten (87 procent) en Canada (86 procent).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen