< Terug naar overzicht

Flexwerken biedt grotere financiële voordelen dan bezuinigen

Twee op de drie bedrijven erkennen dat flexwerkers een grotere positieve financiële invloed op de bedrijfsvoering hebben dan het snijden in operationele kosten. Flexwerkers zijn niet alleen productiever, maar voelen zich ook beter in hun vel.

Dat blijkt uit onderzoek van Polycom Inc, marktleider in op standaarden gebaseerde oplossingen voor unified communications, bij 400 leidinggevenden van bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Rusland.

Videosamenwerking blijkt een belangrijke ondersteunende factor voor flexwerkers. 72 procent van de ondervraagden zegt dat deze technologie thuis- en mobiele werkers nog productiever maakt. Een verhoging van de productiviteit van de flexwerkers met 39 procent is daarbij haalbaar, zo blijkt uit het onderzoek.

Wereldwijd werkt 80 procent van de bedrijven met flexwerkers. Hoewel België niet in dit onderzoek is opgenomen, toont eerder onderzoek aan dat ons land tot de landen behoort waar bedrijven het minst openstaan voor flexwerken. België staat op plaats dertien van de vijftien onderzochte landen. Wel heeft ongeveer 72 procent van de Belgen af en toe de mogelijkheid flexibeler te werken.

Europese bedrijven met een flexwerkprogramma melden dat flexwerknemers gemiddeld 40 procent productiever zijn dan de niet-flexwerkers. Respondenten geven aan dat gemiddeld meer dan de helft van de bedrijfsomzet voortkomt uit de productiviteit van werknemers. Dit betekent dat de toegenomen productiviteit van flexwerkers een aanzienlijke invloed heeft op de totale bedrijfsomzet.

Productiviteit


76 procent van de Belgische werkgevers denkt dat hun personeel productief is buiten de kantoormuren. Tegelijkertijd blijven Belgen realistisch over hun productiviteit als ze thuis werken. Van de 1500 respondenten denkt 32 procent dat deze gelijk blijft, 67 procent gelooft dat ze thuis beter, sneller en productiever werken.

Ook werknemers profiteren van flexwerken. Meer dan twee op de drie respondenten (67 procent) zeggen dat ze hierdoor hun werk als prettiger ervaren. Daarnaast geven bijna alle respondenten (97 procent) aan dat tevreden werknemers harder werken en productiever zijn.

Al deze redenen zorgen ervoor dat thuiswerken een breed geaccepteerd verschijnsel is in Europa. Op dit moment biedt 77 procent van de bedrijven uit het onderzoek zijn werknemers enige flexibiliteit in werkuren. 68 procent staat toe dat werknemers buiten het kantoor werken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen