< Terug naar overzicht

Flexibiliteit verhoogt betrokkenheid

Medewerkers die langer dan vijf jaar bij een organisatie werken, worden vaak gezien als loyaal en juist niet flexibel. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij deze groep de betrokkenheid het sterkst toeneemt door flexibel werken.

Deze opvallende conclusie volgt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht onder 278 respondenten, waarvan het merendeel hoogopgeleid is.

Het is al langer bekend dat naarmate werknemers langer in dienst zijn, de betrokkenheid toeneemt. Uit dit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid als gevolg van flexibel werken méér toeneemt bij werknemers die langer dan vijf jaar in dienst zijn, dan medewerkers die korter in dienst zijn.

De betrokkenheid van werknemers neemt in alle gevallen significant toe. Ruim een kwart (27 procent) van de organisatiebetrokkenheid kan zelfs verklaard worden door de mate waarin de werknemer het idee heeft flexibel te kunnen werken.

De onderzoeksresultaten betekenen dat organisaties die flexibel werken om in te kunnen spelen op de snel veranderende organisatiecontext, tegelijkertijd ook investeren in de betrokkenheid van werknemers.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen