< Terug naar overzicht

Flexibele werknemers zijn loyaler en productiever

85 procent vindt het prima als mensen de kans krijgen om flexibel te werken. De meerderheid van de flexibele werknemers zijn hierdoor meer tevreden over hun baan. Daardoor zijn ze niet alleen loyaler aan hun werkgever, maar ook productiever.

Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bijna 800 Nederlanders van 18 tot 65 jaar werden bevraagd. 85 procent van hen staat positief ten opzichte van flexibel werken. Als belangrijkste voordelen hiervan noemen ze:

 • Minder gebruik van kinderopvang (87 procent).

 • Bijdrage aan het oplossen van de files (81 procent).

 • Grotere arbeidsparticipatie, doordat werknemers binnen hun contract meer uren kunnen werken (64 procent).


 • Meer dan 1 op 3 werkt flexibel


  Van de werkende Nederlanders werkt momenteel al 35 procent flexibel. Driekwart van die flexibele werkers varieert in de begin- en eindtijden van het werk. Ongeveer 40 procent werkt thuis of werkt soms tijdelijk meer of minder.

  Werknemers kiezen voor flexibel werken om beter te kunnen zorgen voor kinderen of andere familieleden. Ook het beperken van de reistijd is een belangrijke motivatie voor flexibele werkregelingen.

  Van de werknemers die niet flexibel werken, is het voor bijna 90 procent niet toegestaan door hun werkgever. Als het wel zou mogen, zou 60 procent dat waarschijnlijk ook wel doen.

  Meer werken


  De meerderheid van de flexibele werkers zijn hierdoor meer tevreden over hun baan geworden. Bovendien is hun bereidheid tot overwerken toegenomen. Ze gaan ervan uit dat ze ook meer werk aankunnen.

  Bron: Personeelsnet.nl, Personeelslog

  Lees meer over

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen