< Terug naar overzicht

Flexibele uurroosters bij de federale overheid

De federale regering wil de mogelijkheid scheppen om de uurroosters van ambtenaren en private werknemers te versoepelen. De flexibiliteit moet de werknemers meer mogelijkheden bieden hun job af te stemmen op hun privéleven.

Dat blijkt uit de beleidsnota's van ministers Monica De Coninck (Werk) en Joëlle Milquet (Gelijke Kansen).

Concreet zouden de werknemers onder de nieuwe regels bijvoorbeeld tot 16.00 uur op kantoor kunnen werken, om nadien thuis nog voort te werken tussen 20.00 en 22.00 uur. Ze zouden ook de kans krijgen om als gescheiden ouder veel meer te werken in de week waarop ze hun kinderen niet bij zich hebben.

“Ook van werkgevers wordt meer flexibiliteit gevraagd”, benadrukt werkgeversorganisatie VBO. “De regering heeft eveneens een stevige voorzet gegeven aan de sociale partners om ook werk te maken van meer flexibiliteit voor de werkgevers". In het regeerakkoord van eind 2012 werden enkele voorstellen opgenomen, zoals een versoepeling van de werkweek, een annualisering van de arbeidsduur, de versoepeling van de regels inzake overuren en een modernisering en vereenvoudiging van de deeltijdse arbeid.

Bron: De Morgen/VBO

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen