< Terug naar overzicht

Flexibele uren leiden vrouwen naar de top

De invoering van flexibele werkuren blijkt de populairste maatregel te zijn om vrouwen naar de top van het bedrijf te stuwen. Twee op drie Europese managers (65%) passen om die reden het systeem van flexibele uren toe. Vaak kiezen bedrijven ook voor herscholing van de vrouwelijke werknemer na een zwangerschapsperiode of voor financiële steun bij kinderopvang. Verhuizingen van bedrijfsentiteiten naar het buitenland worden vermeden.

De bevindingen komen uit de 15de editie van de UPS Europe Business Monitor, die naar de mening van 1459 Europese topmanagers polste in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om grote bedrijven met gemiddeld

2200 werknemers. De slechtste leerlingen uit de klas zijn België, Frankrijk en Spanje, waar 1 op 5 topondernemingen zegt geen specifiek beleid te voeren om vrouwen in het topmanagement te doen krijgen.

De invoering van flexibele werktijden is de meest gebruikte tactiek (65%) om de loopbaan van vrouwen te ondersteunen, op een verre afstand gevolgd door de promotie van vrouwelijke aanwezigheid op alle bedrijfsniveaus (33%) en de herscholing van vrouwelijke werknemers na een periode van zwangerschap (32%). Bijna 1 op 5 bedrijven (19%) kiest ervoor om financiële steun voor kinderopvang te bieden en 16% zegt bewust de overplaatsing van de bedrijfsentiteit naar het buitenland te vermijden. In 1 op 10 bedrijven is er kinderopvang voorzien op het werk.

De UPS Europe Business Monitor vroeg de topmanagers ook naar de tevredenheid over hun beloning en die bleek wel mee te vallen. Meer dan de helft (56%) noemt die beloning ‘correct’ en 36% geeft zelfs toe te veel te verdienen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen