< Terug naar overzicht

Flexibel werken doet behoefte aan kantoor dalen

Zes op de tien grote ondernemingen verwachten een daling van de kantoorbehoefte als gevolg van ‘het nieuwe werken’.

Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Unwired en Regus bij meer dan 600 managers. Bijna 60 procent van de grote ondernemingen (met meer dan 500 werknemers) verwacht een daling van de kantoorbehoefte door de toename van flexibele werkmethodes. Slechts 7 procent verwacht een toename van de kantoorbehoefte.

Iets meer dan de helft geeft aan dat het klassieke kantoor, waar iedere werknemer zijn eigen bureau heeft, meer moet evolueren naar een plaats waar werknemers elkaar occasioneel kunnen ontmoeten.

Flexibel werken geraakt stilaan ingeburgerd. 62,5 procent van de grote ondernemingen heeft de nieuwe manier van werken al ingevoerd. 79 procent van de bedrijven beschikt over de nodige technologische hulpmiddelen om zowel op de werkplek als er buiten productief te zijn.

Slechts een kleine 12 procent wil graag thuis werken. Niettemin gruwelen werknemers van lang pendelen. De ideale pendeltijd is twintig minuten volgens 64 procent. Een kwart van de ondervraagden wil niet langer dan tien minuten onderweg zijn.

In de praktijk echter blijkt bijna een derde meer dan 41 minuten tot een uur te pendelen. 27 procent is dagelijks zelfs langer dan een uur onderweg.

Tot slot verwacht 71 procent van de respondenten dat jonge werknemers de voorkeur geven aan virtueel werken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen