< Terug naar overzicht

Financiële directeurs hebben pessimistische kijk op rekrutering

Ruim een derde van de financiële topmannen in Europa zegt de komende tijd minder mensen te zullen aanwerven. De verwachte evolutie in fulltime werknemers en uitzendkrachten is voor de komende twaalf maanden respectievelijk -0.5 procent en -5.4 procent.

Dat blijkt uit de meest recente CFO Survey, uitgevoerd door de Universiteit van Tilburg en Duke University. De CFO's verwachten een recessie. Wereldwijd tonen de financiële topmannen zich somber over de economie, maar in de VS en Azië wordt nog steeds groei verwacht in werkgelegenheid, investeringen en winst.

Vooral in Europa gaat het ook op bedrijfsniveau een stuk minder goed dan vorig kwartaal. Ruim 40 procent geeft aan pessimistischer te zijn over de vooruitzichten van het eigen bedrijf.

De economische onzekerheid en moeilijke kredietmarkten maken dat bedrijven massaal financiële reserves opbouwen, wat ten koste gaat van potentiële economische groei. Ruim 40 procent van de CFO's zegt de investeringsplannen te hebben teruggeschroefd in de afgelopen drie maanden.

Zelfs wanneer bedrijven investeringskansen zien, zijn ze niet in altijd staat daar gevolg aan te geven vanwege een tekort aan werknemers, tijd om het project te managen en expertise.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen