< Terug naar overzicht

Financiele baan aantrekkelijker dan gedacht

Studenten uit financiele richtingen menen dat de functies waarvoor ze studeren maar eentonig en weinig aantrekkelijk zijn. Dit in tegenstelling tot de ‘financiele werknemers’ zelf, die gewag maken van een grote tevredenheid over de afwisseling, werkuren en verantwoordelijkheden in hun baan. Deze paradox verklaart ten dele waarom financiele beroepen knelpuntberoepen blijven. Er is een imagoprobleem.

Staffingbedrijf Financial Forces ontdekte deze paradox na analyse van een rondvraag bij 1341 ‘betrokken’ respondenten. Die betrokken respondenten zijn studenten uit allerlei financiële richtingen, werknemers met een financieel diploma en werkgevers die instaan voor de aanwerving van personen met een financieel profiel.

De enquête bracht aan het licht dat 20% van de studenten in financiële richtingen de kans reëel acht later helemaal geen financieel beroep te zullen uitoefenen. Dat beeld blijkt ook realistisch: een hoge 17,9% vindt effectief een ander soort baan. De studenten haken af omdat ze vrezen voor een gebrek aan afwisseling in de baan of omdat hun interesses simpelweg elders liggen. Tegenover deze groep afhakers staat een gemotiveerde meerderheid van financiële werknemers. Niet minder dan 80% van deze werknemers noemt de kans groot tot zeer groot dat ze hun hele loopbaan een financieel beroep zullen uitoefenen en één op vier blijft levenslang bij hetzelfde bedrijf (gemiddelde periode is 8,2 jaar). Deze feiten doen nog meer vermoeden dat de afhakers de waarde van een financiële carrière onderschatten. Velen hebben als rolmodel de wat droge, klassieke functie van boekhouder voor ogen. Een financiële baan kan echter veel meer inhouden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen