< Terug naar overzicht

Federgon RSS rekruteert 5230 kaderleden en managers

Federgon Recruitment, Search & Selection (RSS) verenigde in 2004 108 wervings-, search- en selectiebureaus die zich richten op de aanwerving van kaderleden en managers. Die verzorgden vorig jaar samen 5230 bemiddelingen. De meeste aanwervingen werden voor sales-, marketing- en/of communicatiefuncties gedaan (25%), zo blijkt uit het zopas gepubliceerde jaarverslag.

Federgon RSS legt zijn leden een strikte deontologie op. De beroepsfederatie stelt vast dat meer en meer RSS-bureaus doorgroeien tot partners van hun klanten voor het ruimere domein van human resources. Ze overstijgen de werving, search en selectie. Ze bieden hun klanten ook andere activiteiten aan, zoals HR-consultancy, management assessment en coaching, loopbaanbegeleiding of competentiemanagement. Federgon raadt de bedrijven aan om het bureau in kwestie tijdig te vragen naar zijn Federgon Recruitment Quality Label.
De RSS-bureaus bemiddelen bij de invulling van kader- en managementfuncties. Ze richten hun pijlen vooral op hooggeschoolde kandidaten: 40,5% van de kandidaten heeft een diploma hoger onderwijs en 38,5% studeerde af aan de universiteit. Het grootste deel van de bemiddelingen (25%) gebeurde voor sales-, marketing- en/of communicatiefuncties, 13% voor functies in de logistiek, aankoop en supply chain, 12% voor de aanwerving van administratief personeel, 12% voor finance, legal en banking en 11,6% had betrekking op productiefuncties. Vooral de dienstensector (45,4%) en de industrie (32,6%) werven personeel aan via RSS-bureaus.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen