< Terug naar overzicht

Federgon Brussel ondertekent Charter voor Diversiteit in de Onderneming

Een veertigtal leden van Federgon Brussel antwoordde eerder reeds positief op de oproep van Benoît Cerexhe (CDH), minister van Tewerkstelling en Economie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, om de diversiteit in de onderneming te bevorderen. Nu werd dit engagement ook formeel bekrachtigd met een Charter voor Diversiteit in de Onderneming.

Het charter bevat concrete maatregelen opdat bedrijven zich beter zouden aanpassen aan de Brusselse multiculturele samenleving van vandaag. De toegetreden ondernemingen verbinden zich ertoe sensibilisatie- en opleidingsacties met betrekking tot non-discriminatie en diversiteit op te zetten voor hun leidinggevend personeel en de medewerkers actief op het gebied van rekrutering, opleiding en begeleiding. Ook verbinden zij zich ertoe het principe van non-discriminatie in al zijn vormen na te leven en te doen naleven in alle fasen van het personeelsbeleid. Zij zullen ook trachten de diversiteit van de Brusselse gemeenschap - in het bijzonder haar culturele en etnische diversiteit - in het personeelsbestand te weerspiegelen.
Minister Cerexhe ziet het handvest als “een essentieel instrument in de strijd die de overheid in nauwe samenwerking met de sociale partners wil voeren om aan iedereen dezelfde tewerkstellingskansen te geven in het Brussels gewest”. Discriminatie bij aanwerving komt immers wel degelijk voor en heeft zelfs de neiging om toe te nemen. Ondanks gelijke bekwaamheden heeft een Belg van buitenlandse oorsprong of een buitenlander minder kansen om een baan te vinden, en dit duurt gedurende de gehele loopbaan. Deze personen ondervinden dan ook grote moeilijkheden om belangrijke functies te in te nemen, zowel in de private als in de openbare sector.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen