< Terug naar overzicht

Federgon bevestigt heropleving uitzendactiviteit

Volgens de beroepsvereniging Federgon Uitzendwerk werd de heropleving van de branche in het vierde kwartaal van 2003 bevestigd. Het aantal gepresteerde uren op kwartaalbasis is gestegen met 1,4%. De globale verbetering is zichtbaar voor arbeider en bedienden en is het gevolg van de groei in Vlaanderen en Brussel.

de geleidelijke heropleving van de uitzendactiviteit. Voor het derde opeenvolgende kwartaal is het aantal gepresteerde uren in de sector toegenomen. In het vierde kwartaal bedroeg de vooruitgang 2,3%. Op jaarbasis liet de uitzendactiviteit in Vlaanderen voor het eerst in 2003 een Op kwartaalbasis boekte de uitzendsector voor de tweede opeenvolgende keer een vooruitgang. Het aantal gepresteerde uren nam toe met 1,4% ten opzichte van het derde kwartaal (op basis van seizoengezuiverde cijfers). Deze verbetering op kwartaalbasis is toe te schrijven aan de twee segmenten (arbeiders en bedienden) die allebei groeien met 1,4%.
Voor het eerst in 2003 kende de kwartaalactiviteit een stijging op jaarbasis. In het vierde kwartaal 2003 nam de uitzendactiviteit toe met 2,3% ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Deze stijging is terug te vinden in de beide segmenten, met 5,1% voor de bedienden en 1,1% voor de arbeiders.


Ten opzichte van het derde kwartaal 2003 groeide de uitzendactiviteit in het Brusselse gewest. Federgon stelde een toename vast van het aantal gepresteerde uren met 3,0% na opeenvolgende kwartalen van achteruitgang. In vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar, kent de uitzendsector in Brussel een quasi-status quo (-0,1%).


In Vlaanderen bevestigt het vierde kwartaal vooruitgang optekenen (+3,7%).
In het Waalse gewest gaat het minder goed, met een daling van 1,7% ten opzichte van het derde kwartaal. Op jaarbasis bereikte het Waalse gewest bijna een status quo (-0,1%).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen