< Terug naar overzicht

Federale ambtenaren krijgen meer kansen om van dienst te veranderen

Het wordt voor federale ambtenaren gemakkelijker om van de ene dienst naar de andere over te stappen. Dankzij een verbreding van het systeem van de ‘interne markt’ kunnen ambtenaren tijdelijk ingezet worden in diensten die nood hebben aan hun specifieke competenties. Ambtenaren kunnen ook gemakkelijker ingaan op een nieuwe uitdaging binnen de overheid.

Het bestaande informaticasysteem, de ‘interne markt’, wordt uitgebreid en interactiever gemaakt. De diensten kunnen aangeven naar welke expertise ze op zoek zijn. Andere diensten kunnen op het platform aangeven welke expertise ze willen delen.

Medewerkers zelf kunnen in het systeem aangeven dat ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Selor treedt dan op als ‘bemiddelaar’ om de overgang in goede banen te leiden.

“De interesse is groot, maar liefst 8000 ambtenaren hebben aangegeven dat ze interesse hebben in de ‘interne markt’ en zitten ook al in de database. De motivatie is bovendien positief, heeft recent onderzoek aangetoond: zich verder ontwikkelen, zich met hun job en organisatie kunnen blijven identificeren en fierheid op het werk dat ze doen”, zegt Marc Van Hemelrijck, gedelegeerd bestuurder van Selor.

“De uitbreiding van de 'interne markt' is een nieuwe stap in de modernisering van onze organisatie. De federale overheid wordt weer een stuk leniger doordat we de competenties die aanwezig zijn binnen de hele organisatie optimaal (her)inzetten. Bovendien is persoonlijke ontplooiing van medewerkers een pijler is van ons personeelsbeleid”, zegt Hendrik Bogaert, staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen