< Terug naar overzicht

Facebookprofiel is goede voorspeller van werkprestatie

Een analyse van het Facebookprofiel zou beter en sneller voorspellen hoe iemand presteert in zijn job dan een persoonlijkheidsvragenlijst.

Dat blijkt uit onderzoek van drie Amerikaase universiteiten, de Northern Illinois University, de University of Evansville en de Auburn University. Al waarschuwen de onderzoekers dat meer onderzoek nodig is.

In een eerste studie analyseerden HR-managers en studenten 56 Facebookprofielen. Elk profiel werd tien minuten geanalyseerd alvorens hen in te delen volgens de 'Big Five'-persoonlijkheidskenmerken (openheid, consciëntieusheid of gewetensvolheid, extraversie, aangenaamheid en neuroticisme).

Zes maanden later vergeleken de onderzoekers de evaluatie van de 56 werknemers door hun directe leidinggevenden met de analyse van de Facebookprofielen. Er bleek een sterke correlatie te zijn met de persoonlijkheidskenmerken intellectuele nieuwsgierigheid, aangenaamheid en consciëntieusheid.

“Sollicitanten hoeven zich dus geen zorgen maken over een foto waarop ze een pint bier drinken tijdens een feestje. Anderzijds kunnen ze foto’s waarop ze ladderzat in de goot liggen maar beter vermijden”, besluiten de onderzoekers. Vakantiefoto’s en verwijzingen naar reizen duiden erop dat de betrokkene openstaat voor nieuwe ervaringen en avontuurlijk is ingesteld. Het hebben van veel vrienden wijst op extraversie.

Een tweede onderzoek legde een verband tussen de analyse van het Facebookprofiel en studieresultaten. In dit onderzoek is de steekproef met 244 profielen uitgebreider. Hieruit bleek dat het profiel het academisch succes beter voorspelt dan een klassieke intelligentietest.

Toch waarschuwen de onderzoekers om tijdens selecties niet te veel belang te hechten aan het Facebookprofiel van een sollicitant. Er is immers nog veel te weinig wetenschappelijk onderzoek die de relatie tussen Facebookprofielen en jobperformantie bevestigd. Terwijl er duizenden studies zijn aantonen dat persoonlijkheid een goede voorspeller is voor performantie.

Bron: Mashable.com

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen