< Terug naar overzicht

E&Y ETM ziet Federgon Interim Management niet zitten

Managing partner René Grootaert van Ernst & Young ETM, één van de grootste en oudste bureaus voor interim management, ziet een toetreding tot de koepelorganisatie Federgon Interim Management niet zitten. De koepel steekt echter de hand uit naar de dissident.

Begin dit jaar bouwde Federgon een nieuwe structuur met vijf departementen uit (uitzendwerk, werving en selectie, outplacement, industriële project- en studiebureaus en interim management). Leden van het departement interim management zijn Deloitte & Touche Human Capital, IBM Business Consulting Services, KPMG Field management Support, Robert Half Interim Management en Robert Walters. Grote afwezige is Ernst & Young ETM. Deze organisatie acht het niet opportuun om zich samen met uitzendbureaus en outplacementbureaus te positioneren op de markt. Dit zou teveel verwarring scheppen, luidt het. “Het kan de perceptie en het niveau van ons vak interim management naar beneden halen. Geboren uit de frustraties van consultants die niet konden of mochten uitvoeren wat zij voordien hadden geadviseerd, zien wij ETM meer aanleunen bij bedrijfsbeheer en -advies dan bij arbeidsbemiddeling”, verduidelijkt René Grootaert, managing partner Ernst & Young ETM. Toch is Grootaert voorstander van een beroepsfederatie om het vak interim management verder te professionaliseren. Ernst & Young ETM was immers stichtend lid van BIMA (Belgian Interim Management Association). Interne strubbelingen maken echter dat BIMA de jongste tijd minder naar buiten is getreden. Grootaert wijst toenadering tot Federgon niet af, maar wacht op een officiële uitnodiging.
Merkt algemeen directeur Herwig Muyldermans van Federgon op: “De vijf interim-managementbureaus hebben op eigen initiatief aangeklopt. Zij geloven dat ze door onder de koepel van Federgon te werken verder kunnen geraken. Het basisidee van Federgon als federatie van partners voor werk, is door krachten te bundelen betere resultaten te bereiken. Overigens hebben wij een federale structuur waarbinnen elk departement zijn eigen autonomie en werking heeft. Federgon Interim Management heeft reeds een aantal doelstellingen uitgestippeld, zoals streven naar een betere bekendheid en erkenning van interim management, en een kwaliteitslabel voor interim managementbureaus. Samen met departementsvoorzitter, Jan Donckers van KPMG Field Management Support, steken we de hand uit naar Ernst & Young ETM en de andere – kleinere – bureaus die nog niet aangesloten zijn om alsnog toe te treden.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen