< Terug naar overzicht

Externe CEO doet het beter… in het begin

CEO’s van buiten de organisatie halen in de eerste twee jaar van hun mandaat een rendement dat bijna viermaal hoger ligt dan dat van interne topmanagers. Over een langere periode scoren de interne bestuurders nochtans veel beter. Een tijd die ze niet gegund is: het verloop onder CEO’s is in tien jaar tijd verdubbeld.

Het strategisch managementadviesbureau Booz Allen Hamilton stipt deze bevinding aan in haar onderzoeksverslag dat steunt op een omvangrijke enquête die naar jaarlijkse gewoonte bij de 2500 grootste beursgenoteerde ondernemingen ter wereld wordt gehouden. Het aantal topmanagers dat uit functie trad, bleek volgens dit onderzoek in 2005 hoger dan ooit. Liefst 383 CEO’s of 15,3% verlieten de onderneming. Eenderde van hen werd gedwongen af te treden omwille van achterblijvende resultaten. Sinds 1995 verviervoudigde het percentage topmanagers dat om deze reden vertrok.

De stijging is het gevolg van meer nadruk op prestaties en strengere governance regels, meent Marco Kesteloo, vice-president en managing partner van Booz Allen Hamilton in Amsterdam: “De top is nog niet bereikt: topmanagers zullen in de toekomst nog harder worden afgerekend op behaalde resultaten. We hebben te maken met een nieuwe ‘normale’ situatie.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen