< Terug naar overzicht

Europeanen zijn trouw aan hun werkgever

Bijna een derde van de Europese werknemers wil het bedrijf waarvoor ze momenteel werken liever niet verlaten. 21 procent wil zijn huidige job zelfs behouden tot zijn pensioen. Slechts 10 procent zou van functie willen veranderen, maar dan binnen hetzelfde bedrijf.

Uit een onderzoek van StepStone blijkt dat 31 procent van de Europese werknemers tot zijn pensioen bij zijn huidige werkgever zou willen blijven.

Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête houdt van zijn huidige job: 47 procent wil tot zijn pensioen dezelfde job blijven uitoefenen. Iets meer dan de helft van die groep zou wel van bedrijf willen veranderen, maar toch hetzelfde werk blijven doen.

De Fransen zijn nog het trouwst aan hun bedrijf: 43 procent wil bij zijn huidige werkgever blijven. In Zweden, Denemarken en Nederland zijn werknemers minder gebonden aan hun werkgever: slechts 25 procent ziet zichzelf voor de rest van zijn loopbaan in hetzelfde bedrijf werken.

De enquête werd uitgevoerd in Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden. Meer dan 10.000 werkzoekenden namen eraan deel.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen