< Terug naar overzicht

Europa ziet topbestuurders verdwijnen naar Azië

Westerse bedrijven dreigen de slag om leidinggevend talent te verliezen. De westerse beloningsstructuur wordt tegengewerkt door de zwakke economische groei en scherp toezicht op beloningen in het tumult van de financiële crisis. Ondertussen lonkt Azië naar het toptalent.

Azië wordt almaar aantrekkelijker voor leidinggevend talent. Dat blijkt uit onderzoek van HR-consultant Mercer.

In Europa stegen in 2011 de bonussen van topbestuursleden gemiddeld met 2,5 procent, in Azië was dat 7 procent. Alleen in Japan moeten bedrijven het zuinig aandoen en zakken de beloningen onder het Europese niveau.

De stijging in Azië is te danken aan de snelle economische groei, inflatie en een tekort aan leidinggevend talent. Voor 2010 waren de beloningen van topbestuurders in Europa en Amerika hoger dan in Azië. Daar is nu duidelijk verandering in gekomen.

De toename is vooral te zien in China, India, Indonesië, Vietnam, de Filippijnen en Maleisië.

De wereldwijde economische crisis zorgt ervoor dat grote organisaties in West-Europa zich afkeren van kortetermijnprikkels als het gaat om salaris. Vooral ondernemingen in Spanje, Portugal en Duitsland hebben te maken met de enorme druk vanuit wet- en regelgevers, media, publieke opinie en aandeelhouders om hun beloningsbeleid beperkt te houden.

Azië wordt door deze ontwikkelingen aantrekkelijker voor leidinggevend talent. “Westerse bedrijven moeten dus hun beloningssystematiek en -beleid herzien om de beste spelers aan te blijven trekken en hun concurrentiepositie te kunnen blijven behouden”, adviseren de onderzoekers.

Bron: Mercer

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen