< Terug naar overzicht

Ervaringsfonds verruimt zijn doelgroep

Een werkgever die financi?le inspanningen levert om het werk van oudere werknemers comfortabeler of aantrekkelijker te maken, kan via het Ervaringsfonds van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg een deel van de factuur recupereren. Dat kon u al lezen in HR Square 25 (juni). Nieuw is dat het fonds zijn doelgroep verruimt.

Koopt u een ergonomisch toestel aan waarmee oudere verpleegsters in uw rust- en verzorgingstehuis gemakkelijker patiënten kunnen tillen, dan kan u op een subsidie van het Ervaringsfonds rekenen. Voorwaarde is wel dat de werknemers waarop de maatregelen gericht zijn nog 12 maanden in dienst blijven. Of zij zonder dat ergonomisch toestel ook gebleven waren, doet strikt genomen zelfs niet ter zake.

Het Ervaringsfonds is sinds februari 2005 operationeel en voert nu twee wijzigingen in waardoor de doelgroep verruimt. De leeftijdsgrens verlaagt van 55 naar 45 jaar en het is niet langer nodig dat een cao op sectoraal of op ondernemingsniveau het initiatief van het bedrijf goedkeurt. Die laatste voorwaarde had tot doel de vakbonden en de werknemers meer te betrekken bij het project. Ze heeft in de praktijk evenwel tot gevolg dat kleine ondernemingen vaak uit de boot vallen. Daarom dringt een versoepeling zich op. Het Ervaringsfonds richt zich op private ondernemingen en organisaties.


 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen