< Terug naar overzicht

Ergonomische klachten vormen een onderschatte productiviteitskiller

Een groot deel van de medewerkers ervaart ergonomische klachten tijdens het werken, zoals pijn in de onderrug (43%), nekpijn (40%) en schouderpijn (35%). Deze klachten worden voornamelijk ervaren op de vaste thuiswerkplek (34%), gevolgd door de vaste werkplek op kantoor (31%) en de flexwerkplek op kantoor (25%).

Fysieke klachten kunnen de productiviteit negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot verzuim. Vanuit een productiviteitsoogpunt en het welzijn van de medewerker is het dus opvallend dat werkgevers niet meer doen om deze klachten te voorkomen of in ieder geval te verminderen: slechts 18% van de werkgevers onderneemt actie, zoals het aanbieden van een werkplekcheck en ondersteunende ergonomische producten om de fysieke klachten te reduceren. Deze opvallende resultaten blijken uit Nederlands onderzoek van online-onderzoeksbureau Noties in opdracht van Fellowes. Aan de studie namen 250 respondenten deel.

Amper compensaties

Vier op de vijf werknemers worden door hun werkgever niet gecompenseerd voor klachten aan het houding- en bewegingsapparaat door slechte ergonomische omstandigheden op het werk, thuis of op de flexplek. Wanneer de werknemers wel worden gecompenseerd, dan betreft het in de meeste gevallen een werkplekcheck (34%) of ergonomische producten op maat, vaak naar aanleiding van een werkplekcheck (25%). Als medewerkers zelf actie ondernemen om de klachten te reduceren, dan wordt de fysiotherapeut het meest bezocht (23%), gevolgd door het vermijden van werkplekken die ergonomische klachten geven (22%).

Kmo’s met 5 tot 9 medewerkers doen het meest aan compensatie (29%). Bedrijven met 20 tot 40 medewerkers en eenmanszaken doen dan weer het minst om ergonomische klachten te verhelpen (beide 9%). Ook medewerkers bij grote organisaties met meer dan 100 medewerkers worden slechts mondjesmaat gecompenseerd (20%).

Europese richtlijn

Nochtans is volgens de Europese richtlijn 90/270/EEC de werkgever wettelijk verplicht een risico-assessment van de werkplek af te nemen bij het aannemen van nieuwe medewerkers en bij bestaande medewerkers wanneer de werkomgeving verandert. Daarnaast doen meer dan 17 miljoen werknemers in Europa aan thuiswerken, een aantal dat jaarlijks groeit. Toch is 75% van de bedrijven zich niet bewust van de wettelijke plicht die ervoor moet zorgen dat medewerkers ook buiten het kantoor op een gezonde manier kunnen werken.

Het is bovendien in het belang van de werkgevers zelf om actie te ondernemen en zo de productiviteit op peil te houden en eventueel verzuim te vermijden. Ergonomische producten, zoals een verstelbare stoel of bureau, een monitorstandaard, voetensteun of rugsteun kunnen al voor een positief effect zorgen.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen