< Terug naar overzicht

Er is nog werk… in Zuid-Australië

Zuid-Australië is een opmerkelijke rekruteringscampagne gestart. Jonge Britten worden gevraagd om een jaar te gaan werken in de regio. Zo wil de deelstaat het acute tekort aan werknemers voorlopig oplossen. Let wel: er zitten ook bizarre banen in het brede aanbod.

Bij de bizarre voorbeelden horen zeker de kangoeroepoepruimers, koalavangers, bierproevers en bestuurders van bussen op zonne-energie. Het toppunt: juryleden voor beach-babe wedstrijden.

Ongetwijfeld zijn enkele van de excentrieke jobs veeleer bedoeld als lokaas voor de Britse sollicitanten. Een woordvoerder van de regio geeft toe dat er vooral vacatures zijn voor ingenieurs en allerhande medewerkers in de bouw. De Zuid-Australische economie is vooral gebaseerd op de mijnindustrie. Juist daarom had ook de economische crisis er minder impact op de arbeidsmarkt.

De campagne richt zich op de eerste plaats op jongeren uit het zuidwesten van Engeland. Daar zijn zowel werkloze jongeren te vinden, als jongeren die hun huidige job al te vervelend vinden. Dat bleek uit een recent onderzoek, die in het oog sprong in Zuid-Australië.

Bron: Intermediair PW

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen