< Terug naar overzicht

Energiekost noopt tot vierdagenweek

De torenhoge energieprijzen hebben de staat Utah ertoe aangezet over te stappen naar een vierdagenweek. Op vrijdagen zal een derde van de overheidsgebouwen gesloten blijven, goed voor een 20% goedkopere energiefactuur.

Utah is de eerste staat in de VS die omwille van de uit de pan swingende energieprijzen de vierdagenweek invoert. Vorige donderdag kondigde gouverneur Jon Huntsman het ‘Working 4 Utah’ initiatief aan.

Vanaf augustus kunnen de inwoners van de staat tussen 7 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds terecht bij alle overheidsdiensten. Maar deze uurregeling geldt enkel van maandag tot donderdag. Op vrijdag zijn de (administratieve) overheidsdiensten gesloten, met uitzondering van de essentiële publieke diensten.

“We leven in een dynamische, voortdurend veranderende omgeving en het is noodzakelijk dat we ons aanpassen om onze levensstandaard op peil te houden”, aldus gouverneur Huntsman bij de introductie van het plan. Volgens het kabinet van de gouverneur zal de sluiting op vrijdag van een duizendtal van de in totaal drieduizend overheidsinstellingen de energiefactuur voor de staat met ongeveer 20% verminderen. Utah zal het initiatief een jaar lang evalueren om aanpassingen in de toekomst mogelijk te houden.


Bron: Workforce Management.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen