< Terug naar overzicht

Elektronische maaltijdcheque gelanceerd

Minister van Ondernemen Vincent van Quickenborne (Open VLD) heeft de elektronische maaltijdcheque gelanceerd.

De overstap naar de digitale cheque zal ‘geleidelijk’gaan omdat werkgevers en vakbonden dat zo beslist hebben in de Nationale Arbeidsraad, zei de minister. ‘Ik denk dat er binnen enkele jaren geen papieren maaltijdcheques meer zullen bestaan en dat alles digitaal zal zijn.’

De minister ziet een groot potentieel: 1,3 miljoen mensen in ons land hebben maaltijdcheques. Het gaat om 250 miljoen cheques per jaar.

De consument heeft volgens de minister enkele voordelen. Verlies is minder een probleem, want de kaart kan geblokkeerd worden. Als de vervaldag nadert, zal de klant bij de elektronische maaltijdcheque een sms krijgen. Ook kan het bedrag van de cheque bij aankoop zonder probleem gesplitst worden.

Voor de winkels zal er minder administratie aan te pas komen. Voor de werkgevers is het een vereenvoudiging. Het systeem is ook veiliger, zo zullen er bijvoorbeeld in de toekomst geen waardentransporten met maaltijdcheques meer nodig zijn.

Uit een pilootproject van Sodexo, één van de vier uitgevers van elektronische maaltijdcheques, vonden de meer dan 2000 consumenten uit 15 Belgische bedrijven de elektronische maaltijdcheque in de vorm van een soort bankkaart eenvoudig, efficiënt en goed beveiligd.

Bron: De Standaard/Sodexo

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen