< Terug naar overzicht

Eindelijk ook opnieuw meer uitzendwerk voor bedienden

In mei nam het aantal gepresteerde uren uitzendwerk toe met bijna 2 procent ten opzichte van april. In vergelijking met mei vorig jaar bedraagt de toename zelfs 16,16 procent. Opmerkelijk: ook bij de bedienden is er opnieuw een toename. Dat is voor het eerst in anderhalf jaar.

Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam in mei toe met 1,91 procent ten opzichte van de maand april. De toename kan worden toegeschreven aan beide segmenten: de activiteit in het arbeiderssegment groeide met 2,85 procent, terwijl in het bediendesegment 0,54 procent uren uitzendarbeid extra werden gepresteerd.

In vergelijking met de maand mei van vorig jaar, laat de sector een groei met 16,16 procent optekenen. Deze groei is het resultaat van de toename van de activiteit in het arbeiderssegment (+26,54 procent gepresteerde uren) en de eerste groei in het bediendesegment in 18 maanden (+3,38 procent).

Als gevolg van dit alles bereikte de Federgon-index 214,61 punten in mei 2010 tegenover 210,58 punten in april. Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen