< Terug naar overzicht

Eenzaamheid vermindert productiviteit

Eenzaamheid op de werkvloer leidt tot een lagere productiviteit. Een persoonlijke band met een collega kan al het verschil maken en de eenzaamheid verjagen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de professoren Barsade en Ozcelik van de California State University. Uit hun onderzoek blijkt dat eenzaamheid niet alleen een probleem is voor het individu, maar ook voor de organisatie als geheel.

Uit hun bevraging van ruim 650 werknemers blijkt dat eenzaamheid de productiviteit vermindert, niet alleen op het vlak van teamgerelateerde opdrachten, maar ook bij individuele taken. De economische crisis heeft bovendien gezorgd voor een verhoogd gevoel van eenzaamheid.

“Alleen zijn temidden van een groep kan uitputtend werken. Meer bedrijfsfeestjes organiseren zal deze groep mensen dus niet helpen. Om de eenzaamheid te bestrijden, volstaat het om even tijd nemen voor een gesprek, input vragen voor een project of iemand uitnodigen voor een kopje koffie of lunch”, aldus de onderzoekers.

Een persoonlijke band met een collega kan al het verschil maken, zo ontdekten de onderzoekers. Managers zouden niet geïrriteerd mogen zijn wanneer werknemers onder elkaar een tv-programma van de vorige avond bespreken. Zulke gesprekken bevorderen immers een gevoel van verbondenheid.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen