< Terug naar overzicht

Een veeleisende baan blijkt bijzonder gezond

Het geheim van een gezond, gelukkig en lang leven schuilt in stress. Mensen die tijdens hun leven te maken krijgen met veel sociale uitdagingen en een veeleisende loopbaan, leven doorgaans langer.

Dat ontdekte Howard Friedman, auteur van ‘The Longevity Project’. Professionele toewijding en prestatiegerichtheid zijn zeer gezond, ook al kunnen ze heel wat stress veroorzaken.

“Wie op een gebalanceerde en succesvolle manier met zijn of haar carrière bezig is, leeft lang, gezond en gelukkig, vooral wanneer zijn of haar passie zich op andere mensen richt'”, zo stelt Friedman.

De onderzoeker verwijst als voorbeeld naar Norris Bradburry, de man die tijdens de Koude Oorlog de taak had om Amerika'’s nucleaire arsenaal te beheren. Een bijzonder stresserende job, maar Bradbury had een succesvolle carrière en leefde lang en gezond tot de leeftijd van 88 jaar.

Bradburry is geen uitzondering, zo blijkt uit Friedmans studie. Mensen met een actieve carrière en een interessante job waarin ze volledig kunnen opgaan, leven gemiddeld het langst.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen