< Terug naar overzicht

Een rugzak voor de top: tips, spektakel en inhoud

Op dinsdag 25 september vond in Sofitel Brussels Airport in Diegem het seminarie ‘Een rugzak voor de top’ plaats, een organisatie van HR Square in samenwerking met vrouwennetwerk NeHRa. Het werd een memorabele namiddag.

“Laat de mannen maar kicken op macht en uiterlijk vertoon. Vrouwen moeten invloed zoeken. Dát is de natuurlijke kracht van vrouwen: invloed. Die spruit voort uit kunde en authenticiteit. Invloed is ook duurzamer dan macht.” Dat advies kregen de vrouwen (en een paar aanwezige mannen) van Marcia De Wachter, ere-vicegouverneur van de Nationale Bank van België tijdens het seminarie Een rugzak voor de top. “Er wordt wel eens onderschat hoe invloedrijk vrouwen vaak wel zijn, maar ze zitten zelden aan de macht”, vulde Veerle Weymans, HR-directeur ISS België en Luxemburg, aan.

De Wachter en Weymans maakten deel uit van een panel met ook Marie-Pierre Saint Viteux (vicepresident HRM Volvo Construction Equipment), Katia Sokolsky (HR-directeur Accor Hotels Benelux) en Ingrid Pelssers (opdrachthouder emancipatiezaken Vlaamse overheid). Tijdens het geanimeerde debat, geleid door Trends-redacteur Sjoukje Smedts, waren heel wat praktische tips te sprokkelen om het glazen plafond te doorbreken. “Zorg dat u bent waar winst gemaakt wordt”, aldus De Wachter. “Vrouwen nestelen zich vaak in staffuncties. Daar bent u echter een kostenplaatje in plaats van een winstmachine.”

“Toon uw competentie aan. Afwachten volstaat niet”, vulde Marie-Pierre Saint Viteux eraan toe. Waarop Katia Sokolsky inpikte: “U moet durven vragen. Dat moet niet noodzakelijk door te vergelijken, maar vanuit een bewustzijn van uw waarde.” Daarvoor is netwerken een vereiste. Zowat alle spreeksters hamerden op de noodzaak van een sterk netwerk. Ingrid Pelssers had het ronduit over powernetwerken: “En ja, soms moet u uw laarzen durven aantrekken.”

De weg naar de top is niet voor watjes. Dat kregen de aanwezigen er op een onvergetelijke manier ingepeperd door Ellen Soëntken, de auteur van De zeven ondeugden van vrouwelijke managers. De Nederlandse sociologe diepte ook studies op die aantoonden dat de beloningsongelijkheid een keihard feit blijft, alle mooi klinkende wetten ten spijt. De kloof blijkt zelfs het breedst in HRM. Een mannelijke HR-manager verdient 21% méér dan zijn vrouwelijke collega, aldus de Beloningsindex van ADP en Mercer HR Consulting. De grootste verschillen bij HR: kan het nog ironischer? NeHRa-voorzitter Hilde Burie zei het al in haar openingswoord: de gemiddelde vrouw moet een jaar en drie maanden werken om het gemiddelde jaarloon van een man te verdienen. “U werkt dus gratis tot 31 maart.”

Soëntken raadt de vrouwen aan schaamteloos gebruik te maken van hun sterke competenties. Stop met steeds maar vriendelijk te willen zijn tegen iedereen. “Als iedereen u leuk vindt, dan hebt u geen toppositie.” Soëntken geeft lezingen, workshops en advies om vrouwen op de juiste weg te zetten. Ook Danielle Moens, manager van Female Empowerment Coaching (Femco), legde uit hoe coaching vrouwen kan helpen om een verandering teweeg te brengen. “Besef welk spel er gespeeld wordt en gá ervoor.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen