< Terug naar overzicht

Eén op de zeven werknemers had ooit al een relatie met een collega

Eén op de zeven werknemers had ooit al een relatie met een collega. Een meerderheid van 80 procent van de werknemers vindt de band met collega’s goed tot uitstekend. Toch zegt ook meer dan de helft van de respondenten (55 procent) al een direct conflict gehad te hebben met één of verschillende collega's. Twee procent scheldt zijn of haar collega's zelfs geregeld de huid vol.

Dat blijkt uit een online-enquête van de christelijke mutualiteit bij bijna 900 respondenten. Wat leren we nog? De overgrote meerderheid van de respondenten (85 procent) praat af en toe tot dagelijks over zijn privéleven op het werk. Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) vindt het ook belangrijk af en toe zijn hart te luchten bij de collega's.

Bijna een derde van de collega's gaat wel eens samen iets drinken en 4 procent gaat zelfs met elkaar op reis. “Vier op de tien Vlamingen houdt werk en privé liever gescheiden”, luidt het.

Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) had al een direct conflict met één of verschillende collega's. Twee procent scheldt zijn of haar collega's geregeld de huid vol.

Uit het onderzoek blijkt voorts dat één op de zeven werknemers ooit al gepest werd op het werk. Opmerkelijk is dat slechts drie procent van de respondenten toegaf zelf ooit gepest te hebben.

De vijf grootste ergernissen aan de collega’s: het niet opnemen van verantwoordelijkheid (15,5 procent), roddelen (11,5 procent), vleien bij de baas (11,5 procent), luiheid (11 procent) en het niet toegeven van fouten (10 procent).

Bron: De Standaard/CM

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen