< Terug naar overzicht

Eén op de zeven werknemers drinkt te veel

Ruim 14 procent van de Belgische werknemers drinkt te veel. Dit leidt tot concentratieproblemen en verminderde prestaties op het werk. Maar ze zijn even gemotiveerd en gaan met plezier werken.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Securex bij een representatieve steekproef van 1525 werknemers. Ruim 14 procent van de Belgische werknemers drinkt in het algemeen te veel (meer dan 2 glazen per dag bij vrouwen en meer dan 3 bij mannen). Er zijn significant meer mannen (18 procent) dan vrouwen (10 procent) met schadelijk alcoholgebruik. 18 procent van de kaderleden drinkt te veel. Arbeiders (16 procent) en bedienden (12 procent) sluiten het rijtje.

Werknemers die te veel drinken ervaren zowel psychische als fysieke klachten. Ruim 38 procent van de werknemers met overmatig alcoholgebruik voelt zich lichamelijk minder goed. Meer dan 35 procent is psychisch niet goed in staat om te werken, bij werknemers die minder drinken is dat 15 procent. Ze voelen zich ook neerslachtiger (42 procent) en maken zich sneller boos op collega’s (38 procent).

Werknemers die te veel drinken, kampen ook met concentratieproblemen (44 procent). Ook de productiviteit lijdt onder het drankgebruik. Ongeveer 31 procent van de werknemers die te veel drinken, heeft de indruk minder goed te presteren. Bij werknemers die minder drinken, denkt 18 procent dat dit het geval is.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen