< Terug naar overzicht

Eén op de vier werknemers rekent op loonsverhoging

Een kwart van de werknemers denkt begin 2010 loonsverhoging te krijgen. Honderd euro extra zou volstaan om te motiveren.

Dat blijkt uit een onderzoek van Jobat en Profacts bij 7018 werkende Vlamingen. Negen op de tien werknemers vinden van zichzelf dat ze een loonsverhoging verdienen. En dat zijn niet alleen werknemers die na jaren trouwe dienst hun sporen hebben verdiend. Zelfs het merendeel (70 procent) van wie hoogstens een half jaar aan de slag is, vindt dat zijn inzet financieel beloond mag worden. De meeste werknemers vinden opslag pas motiverend als het om een brutobedrag van minstens 100 euro per maand gaat.

Eigen initiatief


Eén op de vijf Vlamingen is van plan om zelf naar zijn baas te stappen en extra loon te vragen. In de privésector loopt zelfs een derde met dat idee rond. Vooral in de consultancy (42 procent), communicatie en reclame (39 procent) en de informatica (39 procent) wordt er eind dit jaar om extra loon gevraagd. Bij de overheid stapt slechts 5 procent van de werknemers naar hun chef voor opslag.
Vooral consultants denken dat hun vraag om meer loon positief zal beantwoord worden. Vier op de tien menen dat ze volgend jaar meer zullen verdienen. Ook in selectie- en uitzendkantoren (33 procent) en bij bankverzekeraars (32 procent) denken werknemers binnenkort opslag te krijgen.

Brutoloon omhoog


Driekwart van wie opslag verwacht, meent dat zijn brutoloon zal stijgen. De rest denkt zijn salarisverhoging in de vorm van extralegale voordelen te krijgen. Volgens meer dan 40 procent zal die stijging van het brutoloon maximaal twee procent bedragen. Eén op de vijf gaat uit van vijf procent opslag.

Nog dit: loonsverhoging krijgen is voor werknemers ook belangrijk om bij een werkgever te blijven. Voor een derde van de bevraagde Vlamingen is geen opslag krijgen voldoende reden om van job te veranderen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen