< Terug naar overzicht

Eén op de twee informatici zag loon stijgen

54 procent van de Belgische ICT’ers zag zijn loon vorig jaar stijgen. Zowat 40 procent van de respondenten moest het doen met een ‘gelijke’ verloning. Overigens zijn de meeste informatici best te spreken over hun loonzakje. Bijna één op de vijf is zelfs ‘erg tevreden’.

Dat blijkt uit de jaarlijkse salarisenquête van Data News onder 1600 informatici. Voor een kwart van de informatici is de loonsverhoging het gevolg van een evaluatie van de persoonlijke prestaties.

Voor 17 procent van de ondervraagden gaat het om de eigen bedrijfspolitiek. Opvallend is dat slechts 3 procent van de loonsverhoging gekoppeld wordt aan het bedrijfsresultaat. En bijna één op de tien had toch te maken met een loonstop binnen de onderneming.

Aan de loontop van de ICT-piramide staat nog steeds de chief information officer (CIO) en de EDP-manager. Het gemiddelde bruto maandsalaris bedroeg dit jaar 5801 euro. Deze groep is er op vooruit gegaan.

Analisten, zowel functioneel als systeemanalist, springen ook een loongroep omhoog. Het gemiddelde bruto maandsalaris klokt af op 4368 euro. Voor de projectmanager was het voorbije jaar behoorlijk clement met een gemiddeld bruto salaris van 4908 euro.

Minder goed vergaat het de systeemadministrator/ingenieur. Vorig jaar was er nog sprake van een stijging, maar dit jaar dalen ze naar een lagere loongroep. Het gemiddeld salaris bedraagt wel nog 3575 euro.

Ook telecom- en netwerkspecialisten daalde verdienden minder dan vorig jaar. Toen was er nog sprake van een stijging. Het gemiddelde salaris bedroeg voor hen 4315 euro. Het loon van analist-programmeurs blijft voor het derde jaar op rij stabiel. Het gemiddeld bruto salaris bedroeg hier 3466 euro.

Bron: Data News

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen