< Terug naar overzicht

Eén op de twee cursisten volgt opleiding tijdens werkuren

Eén op de drie werknemers in Nederland volgt een werkgerelateerde opleiding. Eén op de twee van die cursisten volgt die opleiding tijdens de werkuren. Eén op de vijf van de andere Nederlanders zou ook graag een opleiding volgen, maar zij stuiten op te veel hindernissen.

Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse bureau voor de statistiek CBS over de opleidingen en intenties bij de 6,6 miljoen Nederlandse werknemers. De cijfers slaan op het jaar 2008.

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers die een werkgerelateerde cursus volgen, doet dat volledig tijdens de werkuren. Een deel van hen maakt daarvoor gebruik van betaald studieverlof.

Bijna één op de vijf deelnemers volgt een dergelijke cursus meestal gedurende de werkdag. Bijna één op drie personen moet meestal of altijd in eigen tijd een werkgerelateerde cursus volgen.

Bij meer dan één op de vijf Nederlandse werknemers is werk evenwel reden om geen cursus te volgen. Een cursus is voor hen onverenigbaar met de werktijden of de werkgever vergoedt de cursus niet.

Leeftijd of gezondheidsklachten (18 procent) en privéverantwoordelijkheden (17 procent) doemen ook vaak op als obstakels voor het volgen van een opleiding.

De kosten van een cursus weerhoudt bijna één op de acht ontevreden cursusloze werkenden om een cursus te volgen. Een afkeer van school (8 procent), de afstand naar het cursuslokaal (6 procent) en onvoldoende over de gestelde eisen beschikken (3 procent) zijn de andere grote oorzaken van het niet kunnen of willen deelnemen aan een werkgerelateerde opleiding.

Bron: Personeelsnet (Nederland)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen