< Terug naar overzicht

Eén op de drie werkgevers stopt binnen de vijf jaar

35 procent van de in 2008 gestarte werkgevers is vandaag niet meer actief, in faling of in concordaat gegaan. Startende werkgevers schrikken vooral van de hoge loonkosten en de complexe administratie.

Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx en ondernemersorganisatie Voka, uitgevoerd in juni 2012. Amper 62 procent van de nieuwe werkgevers uit 2008 zijn vandaag nog werkgever. Slechts 1,3 procent werkt vandaag tijdelijk zonder personeel. De andere zijn gestopt, in faling gegaan of in concordaat.

Startende werkgevers worden vooral verrast door de hoge loonkosten. Ook het complexe administratieve kader met de sociale wetgeving in het algemeen en de wettelijke fiscale verplichtingen, blijven heikele punten voor nieuwe werkgevers. 68,7 procent van de bevraagde bedrijven heeft hulp gezocht bij het plannen van een eerste aanwerving.

68 procent van de startende werkgevers was zelfstandig vooraleer ze hun eerste werknemer in dienst namen. Slechts 22,5 procent komt uit de bedrijfswereld. Meestal was hun eerste werknemer afkomstig uit het professioneel netwerk, familie of vriendenkring. Bij drie op de vier 'blijvers' in de bedrijfswereld is de eerste werknemer vandaag nog steeds in dienst.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen