< Terug naar overzicht

Eén op de drie kmo’s zoekt nieuwe medewerkers

Eén op de drie van de Belgische kmo’s wil in het tweede kwartaal van 2011 nieuwe medewerkers aantrekken. De voornaamste reden hiervoor is de uitbreiding van de activiteiten. Al kampt de helft van de kmo’s nu al met vacatures die moeilijk ingevuld geraken.

Dat blijkt uit de kmo-jobindex van SD Worx, de index die sinds 2005 de evolutie van de structurele tewerkstelling in kmo’s aangeeft.

Naast de uitbreiding van de activiteiten, zoekt tien procent van de kmo’s vervanging voor medewerkers die vrijwillig of verplicht de organisatie verlieten. Opvallend is dat meer dan 70 procent van de grote kmo’s (20-99 werknemers) aanwervingsplannen heeft. Slechts een vijfde van de kleinste kmo’s (met minder dan vijf werknemers) denkt aan personeelsuitbreiding. Sinds juni 2010 is de tewerkstelling in deze kleinste kmo’s wel bijna dubbel zo sterk gestegen als in de grotere kmo’s.

Terwijl in Vlaanderen 30 procent van de bevraagde kmo’s wil aanwerven, ligt dit aandeel in Wallonië op 39 procent. In Brussel overweegt slechts 24 procent van de kmo’s te rekruteren in de periode april-juni. Net als tijdens de vorige twee kwartalen, ligt het aantal kmo’s dat wenst aan te werven het hoogst in Oost-Vlaanderen.

Krapte


Kmo’s blijken vooral op zoek te zijn naar midden- en hooggeschoold personeel. Toch heeft een derde van de bedrijven die rekruteren jobs voor laaggeschoolde functies. Ze zoeken mensen met beperkte (1 tot 5 jaar) ervaring en 43 procent neemt ook schoolverlaters in aanmerking.

Van de industriële kmo’s die aanwerven, zoekt 82 procent arbeiders. Van de rekruterende bedrijven uit de tertiaire en quartaire sector zoekt 78 procent bedienden. In acht op de tien gevallen betreft het voltijdse jobs en contracten van onbepaalde duur.

De 'oorlog om talent' is terug, leert de jobindex. Het vertrouwen dat vacatures snel ingevuld raken is kleiner in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel. Niet minder dan 4 op de 10 Vlaamse kmo’s vreest voor een snelle invulling van vacante betrekkingen. In Brussel en Wallonië is dat slechts 17 procent.

Deze twijfel lijkt gegrond. Op de vraag ‘Heeft u momenteel openstaande vacatures die moeilijk ingevuld geraken?’ antwoordde 49 procent van de respondenten positief. Vooral de groei-kmo’s (20-49 werknemers) kampen met moeilijk invulbare vacatures (60 procent).

Stijgende jobindex


Intussen is de kmo-jobindex van SD Worx voor het eerst boven de 110 punten uitgestegen. De structurele tewerkstelling in de Belgische kmo’s steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 0,7 procent en is vooral te danken aan een toename met 1,1 procent van de tewerkstelling in Vlaanderen. Brussel (+0,9 procent) en Wallonië (+0,3 procent) stegen iets minder sterk.

Eind december 2010 stond de kmo jobindex op 109,8. Sinds begin dit jaar noteert de index vast boven de 110 punten en de tendens is stijgend.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen