< Terug naar overzicht

Een jaar lang proeven van 40 verschillende jobs

Vooraleer het werk- of studentenleven in te duiken, kunnen twee jongeren na het secundair een jaar lang elke week proeven van een andere job via het project Roadies.

Tussen 1 augustus 2013 en 31 juli 2014 kunnen twee jongeren een jaar lang elke week een andere job proberen alvorens het werk- of studentenleven in te duiken. Beide jongeren krijgen een voltijds arbeidscontract aangeboden en worden dus als werknemer betaald.

Het project ‘Roadies’ wil antwoorden geven vanuit concrete beroepssituaties. Het loodst twee jongeren door Vlaanderen en daarbuiten om 40 verschillende jobs uit te testen. Vanop de werkplek kom je meer te weten over de nodige vaardigheden, het loon, de werkomstandigheden, de doorgroeimogelijkheden en de sfeer op de werkvloer.

Over elke werkervaring brengen de twee jongeren verslag uit op www.roadies.be en in verschillende media. Zo kunnen leerlingen uit het secundair en hun ouders een jaar lang meeleven met de keuzes én de knopen die met studie- en beroepskeuze gepaard gaan.

Roadies is een project van Klasse en het jongerenblad Maks! met de steun van ESF Agentschap, VDAB en de Dienst Beroepsopleiding.

Meer informatie is te vinden op www.roadies.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen