< Terug naar overzicht

Een goede leidinggevende even belangrijk als salaris

Een goede leidinggevende is voor 97 procent van de werknemers net zo belangrijk als het salaris. Bovendien vindt 71 procent het belangrijk of heel belangrijk om zelf werktijden te kunnen bepalen. De mogelijkheid tot thuiswerken is niet belangrijk.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Arbeidsvoorwaarden in goede aarde’ van het Nederlandse onderzoeksbureau TNO. Hiervoor werden 22.000 werknemers gevraagd naar hun wensen wat betreft arbeidsvoorwaarden.

Leermogelijkheden worden door 89 procent als (heel) belangrijk bestempeld, terwijl interessant werk eruit schiet met 97 procent.

Deeltijdwerken wordt door 68 procent (heel) belangrijk gevonden. Zelf werktijden bepalen is voor 71 procent doorslaggevend.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat vooral werknemers in het onderwijs hun gewenste arbeidsvoorwaarden het beste in vervulling zien gaan, zij het op het salaris na. Daarentegen blijft de industrie het vaakst achter in het waarmaken van wensen.

Opmerkelijk: thuiswerken is de minst belangrijke arbeidsvoorwaarde (9 procent). Ruim 65 procent vindt thuiswerken onbelangrijk.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen