< Terug naar overzicht

E-learning tool over uitzendarbeid

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) heeft samen met verschillende uitzendbedrijven een e-learning tool ontwikkeld over uitzendarbeid.

In de e-learning tool vinden werkzoekenden of schoolverlaters heel wat nuttige tips over hoe ze het best een sollicitatie in een uitzendkantoor voorbereiden, en leren ze meer over hun rechten en plichten als uitzendkracht.

De gratis tool geeft een antwoord op de meest gestelde vragen. Iedere bezoeker kan zelf kiezen in welke thema’s hij of zij zich wil verdiepen.

De onderwerpen die onder meer aan bod komen: wat is uitzendarbeid en hoe schrijf ik me in? Wat moet ik weten over een vacature? Mijn eigen kunnen/ervaring en cv? Aan het werk als uitzendkracht? Wat is uitzendarbeid volgens de wet? Van uitzendarbeid naar vast werk? Mijn loon, premies en vakantie? Hoe veilig werken?

Werkzoekenden of uitzendkrachten kunnen de verschillende thema’s in eigen tempo doorlopen. Alle modules zijn steeds voorzien van animatie of extra uitleg indien nodig.

Om deze tool nog extra te promoten, ontwikkelde het VFU ook een game. In deze game, die de omgeving van een schietkraam voorstelt, gaat de uitzendkracht als echte ‘jobhunter’ op zoek naar de meest geschikte job.

De e-learning tool is beschikbaar op: www.interim-info.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen