< Terug naar overzicht

E-HRM geeft professionalisering HRM extra duw

Wie HRM in goede, professionele, up-to-date banen wil leiden, moet niet alleen een efficiënte organisatie uitbouwen. Ook de nodige cijfers, zeg maar de relevante ken- en stuurgetallen, moeten opspoorbaar en duidelijk zijn. HR-software of een e-HRM-systeem kan daarvoor zorgen en de professionalisering van HRM een extra duw geven.

Het Nederlandse vakmedium HR Praktijk geeft een verhelderende case over de impact van e-HRM. De studie toont het wedervaren van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere, die vier maanden voordien een e-HRM-systeem invoerde.

Alle 1050 medewerkers van Ymere ontvangen sinds januari 2010 een digitale loonstrook. In de loop van het jaar zijn er al enkele nieuwe zaken toegevoegd, zoals ‘employee selfservice’, ‘manager selfservice’ en competentiemanagement.

Harold Krijnen, Directeur HR&O bij Ymere, was nauw betrokken bij het selectietraject en de implementatie van het nieuwe HRM- en salarissysteem. Hij getuigt: “Mijn opdracht was om een ‘state of the art’ e-HRM-systeem in te voeren dat de efficiency verhoogt, tegelijkertijd de administratieve lasten verlaagt en waarmee HR&O de slag van operatie naar strategie werkelijk zou kunnen maken. Daarnaast moest er goed overzicht komen over het woud van beloningscomponenten, overgangsregelingen en deelregelingen. Uiteindelijk met als doel om HR letterlijk in de organisatie brengen.”

De efficiëntie wordt nu drastisch opgetrokken, onder meer dankzij verregaande procesautomatisering en door medewerkers bij de implementatie van de HR-processen en de software te betrekken. Ondertussen kunnen de medewerkers zelf hun gegevens aanpassen in het digitale dossier (via de selfservice).

Niet alleen HR, ook managers krijgen ondertussen snel en geactuliseerd zicht op allerhande gegevens, zoals het verzuim, de werkelijke kosten per medewerker en re-integratietrajecten. Tegelijkertijd kan HR het hele proces van instroom, doorstroom en uitstroom van begin tot eind volgen en bijsturen.

De HR-manager beklemtoont dat het essentieel is om zelf goed betrokken te zijn bij de ontwikkeling. Anders dreigt het hele proces al stil te vallen zodra de consultants vertrokken zijn. Krijnen: “We maken de stap naar modern werkgeverschap en verbeteren zo onze propositie op de arbeidsmarkt. Dat is niet alleen goed voor onze eigen, bestaande medewerkers, maar versterkt ook de reputatie van Ymere als innovatieve werkgever.”

Bron: HR Praktijk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen