< Terug naar overzicht

Drie procent loonsverhoging voor Belgische werknemers in 2012

In 2012 is de verwachte loonstijging voor Belgische werknemers maximaal 3 procent. Al compenseert de salarisstijging nauwelijks de verwachte inflatie.

Dat blijkt uit de ‘Total Remuneration Survey 2011’, een jaarlijks onderzoek van Mercer naar het loonbeleid in België bij 223 bedrijven, voor het grootste deel multinationals of Belgische filialen van multinationals. Het merendeel van de deelnemende bedrijven behoort tot de sector van de duurzame goederen, de fast moving consumer goods en de farmaceutische industrie.

De voorziene Belgische loonsstijging van 3 procent, die slaat op het vaste salarispakket inclusief indexering, is een algemeen gemiddelde voor alle functiecategorieën samen en omvat zowel de collectieve als de individuele loonstijgingen. De inflatie zou in België in 2012 naar verwachting 2,3 procent bedragen, waardoor de Belgische werknemer er in 2012 dus in bruto koopkracht lichtjes op vooruit gaat.

“Bedrijven zijn hiermee genereuzer dan vorig jaar, maar toch is voorzichtigheid geboden”, verduidelijkt Manon Gerritsen, Market Business Leader Benelux, Information Product Solutions bij Mercer. “De economische situatie is nog erg precair en de vooruitzichten zijn allesbehalve rooskleurig. Het verhogen van de salarissen betekent meer vaste kosten en daarmee minder flexibiliteit. Voor de langere termijn is het verstandig om voorzichtig om te springen met loonsverhogingen.”

Variabele en collectieve bonussen in de lift


Waar halverwege 2011 er nog verschil werd gemaakt in loonsverhoging tussen verschillende functiegroepen, lijkt dit voor 2012 niet aan orde. Zowel managers, executives, salesmensen, kantoorkrachten als arbeiders, kunnen op eenzelfde stijging rekenen.

“Dit jaar werd het beperkte budget gespendeerd aan de topkrachten die de organisatie konden helpen overleven. Voor 2012 wordt dit weer meer gelijk verdeeld. Dit geldt alleen voor het basissalaris. Er wordt in 2012 weer meer gebruik gemaakt van variabele beloningen om werknemers te prikkelen’, zegt Gerritsen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen