< Terug naar overzicht

Drastische daling van uitzendactiviteit

De crisis blijft wegen op de uitzendsector. Volgens de sectorfederatie Federgon daalde de activiteit ruim vier procent in januari, vergeleken met december. In vergelijking met januari 2008 is de daling ronduit spectaculair: -21,75 procent.

De uitzendsector liet in januari een terugval met ‐4,15 procent ten opzichte van de maand december optekenen (op basis van seizoen‐ en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Sectorfederatie Federgon schrijft de achteruitgang toe aan een daling van de activiteit in de twee segmenten. Het arbeiderssegment kent de sterkse terugval, met een negatieve groei van ‐6,65 procent van het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid. In het bediendesegment verminderde de activiteit met ‐0,91 procent.
In vergelijking met de maand januari van vorig jaar kende de uitzendsector een terugval met ‐21,75 procent. Ook op jaarbasis is de daling drastischer in het arbeiderssegment dan in het bediendesegment: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid daalde immers met ‐31% bij de arbeiders en met ‐7,60% bij de bedienden.
Als gevolg van dit alles bereikte de Federgon‐index 212,14 punten in januari 2009 tegenover 221,34 punten in december. Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen