< Terug naar overzicht

DoeDag wint ACLVB-diversiteitsprijs

De Diversiteitsprijs 2007 van de ACLVB gaat naar de DoeDag bij Ford Genk. Zeven laaggeschoolde allochtonen lopen er stage onder begeleiding van een vakbondspeter of -meter. Nadien krijgen de jongeren een tijdelijk contract.

Met zijn Diversiteitsprijs wil de liberale vakbond ACLVB vakbondsafgevaardigden belonen die zich inzetten voor het bevorderen van emancipatie, participatie en eerlijke beeldvorming. Het initiatief kan genomen worden vanuit een zone, vanuit een militantenkern, een regio of een sector. Diversiteit wordt daarbij heel breed geïnterpreteerd. Het kan zowel gaan om verschil in leeftijd, het al dan niet hebben van een arbeidshandicap, verschil in etniciteit, tussen mannen en vrouwen, seksuele voorkeur, opleidingsniveau,…

De DoeDag bij Ford Genk is een prachtig voorbeeld van zo’n project. Zeven laaggeschoolde allochtone jongeren lopen stage bij vijf afdelingen van Ford Genk. Geholpen door een peter of meter van de vakbond, krijgen ze een basisopleiding werken in de autosector. Na hun ervaring op de werkvloer krijgen ze van de bijblijfconsulent informatie over arbeidsmarkt, opleidingen, werk zoeken en solliciteren, arbeidsattitude, … Kers op de taart is natuurlijk dat de laureaten een tijdelijk contract aangeboden krijgen.

De tweede prijs gaat naar de sensibilisatie-actie Boa Vinda van de ACLVB Aalst-Ninove. De derde prijs is voor het West-Vlaamse project Vooroordelen zijn niet nodig. In dit project werd een stageplaats aangeboden aan een Belg van Marokkaanse afkomst die nergens anders terecht kon. Hij verricht uitstekend loketwerk en behaalt intussen zijn diploma hoger onderwijs. Hij kreeg een interim-contract met de bedoeling over te gaan in vaste dienst.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen