< Terug naar overzicht

Diversiteit wordt evaluatiecriterium voor Vlaamse leidende ambtenaren

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) kondigt aan dat het verbreden van de diversiteit nu ook een individuele doelstelling is voor de leidende ambtenaren bij de Vlaamse overheid. Zij zullen daarop geƫvalueerd worden. Ondertussen neemt de diversiteit bij de Vlaamse ambtenarij (een beetje) toe.

Diversiteit was al opgenomen als een doelstelling in de beheersovereenkomsten tot 2015. Minister Bourgeois heeft de aanpak nu een extra stimulans gegeven door ook de leidende ambtenaren persoonlijk aan te spreken over diversiteit. Vanaf nu is het immers ook een individueel evaluatiecriterium bij de Vlaamse overheid.

Ondertussen neemt de diversiteit toe. Niet dat er geen werk meer aan de winkel is, maar de tendens is alvast hoopvol:
 • 25 procent van de topfuncties wordt ingenomen door een vrouw (21 procent in 2008 / amper 10 procent in 2006 / streefdoel is ten minste 33 procent).

 • 26 procent van het middenkader is een vrouw (hier knelt het: dit is een nogal geringe basis om in voldoende mate door te stoten naar de top, dit aantal is ook niet toegenomen).

 • 2 procent van de medewerkers zijn allochtoon (1,6 procent in 2008 / streefdoel is 4 procent tegen 2015)

 • 1,1 procent van de Vlaamse ambtenaren heeft een arbeidshandicap (1,8 procent in 2008 / streefdoel is 4,5 procent tegen 2015).


 • Bron: De Standaard

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen