< Terug naar overzicht

Diefstal door eigen medewerkers grotere bedreiging dan cybercrime

Twintig procent van de bedrijven ziet diefstal door eigen medewerkers als de grootste bedreiging van zijn informatieveiligheid. De risico's 'van binnenuit' zijn groter dan door IT-uitval, cybercrime en natuurrampen, volgens de ondervraagde managers.

Dat blijkt uit Europees onderzoek door informatiemanager Iron Mountain. Onderzoek waarin het Nederlandse Korps Landelijke PolitieDiensten (KLPD) samenwerkte met Verizon en de Amerikaanse geheime dienst, bevestigt deze bevindingen. Het onderzoek wekt de suggestie dat er maar weinig vertrouwen is in medewerkers en in de eigen controlemechanismen.

Dat geringe vertrouwen is terecht. Uit onderzoek van netwerkleverancier Verizon blijkt dat medewerkers betrokken zijn bij 17 procent van de gevallen waarbij de informatieveiligheid wordt geschonden. Daarmee is diefstal door eigen medewerkers groter dan inbreuk op de informatieveiligheid door externe factoren. Daarmee komt diefstal van intellectuele eigendommen door ingewijden driemaal vaker voor dan door externen.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen