< Terug naar overzicht

DieDoetDat-kalender

Werken, het huishouden draaiende houden en voor de kinderen zorgen: het vergt heel wat organisatie om dit vlot te combineren. Daarom is er nu de ‘DieDoetDat-kalender’, een organisatiekalender voor gezinnen.

Viva-SVV, de Socialistische Vrouwen Vereniging, het ESF-agentschap (Europees Sociaal Fonds) en M/V United (een samenwerkingsverband van ESF, VRT en Sanoma Magazines) pakken uit met een DieDoetDat-kalender. Want nog steeds zijn hoofdzakelijk vrouwen verantwoordelijke voor de organisatie van het huishouden. Ze besteden nog steeds meer tijd aan hun huishouden en gezin en zetten een stapje achteruit als de combinatie betaalde arbeid-gezin moeilijk wordt.

Belangrijk genoeg voor Viva-SVV om gezinnen een handje te helpen met de organisatie van hun gezin. Want een taakverdeling staat níet vast en verandering ís mogelijk.

Met behulp van deze kalender kunt u als drukbezette professional uw gezins- en huishoudelijke taken organiseren. Met de kalender bewaart u steeds het overzicht. Zeker op momenten dat er zich veranderingen voordoen in de taakverdeling (van werk veranderen, een ziek kind, gaan samenwonen,…), is de kalender een handig hulpmiddel om niets over het hoofd te zien of om de planning te wijzigen. Met de DieDoetDat-kalender worden alle gezinsleden betrokken bij het huishouden en het gezin. Kinderen leren niet alleen om van jongs af aan taakjes uit te voeren, maar ook om over de taakverdeling te onderhandelen en hun verantwoordelijkheid op te nemen. Zo wordt het écht teamwork.

De kalender draagt ook bij tot de waardering van huishoudelijk werk. Wat men in het huishouden doet, wordt immers vaak niet opgemerkt en niet altijd gewaardeerd, zeker niet financieel. Deze kalender maakt het huishoudelijk werk en wie het doet zichtbaar. Zo krijgt men meer aandacht voor het thuiswerk en wordt men gestimuleerd om waardering hiervoor uit te spreken.

Er zijn twee versie van de kalender. De plastieken versie is een weekkalender waarop met herbruikbare en verplaatsbare klevertjes huishoudelijke taken kunnen toegewezen worden aan gezinsleden. Voorbedrukte klevers met icoontjes die taakjes voorstellen, worden gekleefd achter de namen van de gezinsleden op de desbetreffende dag. Met de lege klevertjes kan elk gezin nog taken toevoegen al naargelang de eigen behoeften. Voor gezinnen die ver vooruit willen plannen of online de huishoudelijke taken willen verdelen, bestaat er een digitale versie. In deze versie kan men tot vier weken vooruit plannen. Elk gezinslid krijgt een icoontje, waardoor de kalender ook gebruikt kan worden door kinderen die nog niet goed kunnen lezen. Met de digitale kalender kunt u bovendien een onbeperkt aantal taken toevoegen. De digitale versie is dus echt een kalender-op-maat.


De digitale kalender vindt u op: www.viva-svv.be/DieDoetDat en www.mvunited.be.

Meer informatie op: www.viva-svv.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen