< Terug naar overzicht

Dertigers en veertigers zijn 'vergeten groep'

Op de werkvloer gaat bijna alle aandacht naar jonge en oudere werknemers. Dertigers en veertigers daarentegen worden vaak vergeten. En dat is nefast voor hun betrokkenheid. Hun intentie om het bedrijf te verlaten, wordt dan ook niet geremd door de crisis.

Uit een beperkte enquête bij 35 tot 45 jarige werknemers door HR-dienstengroep Right Management blijkt dat meer dan de helft (57 procent) zich niet gewaardeerd voelt en dat hun prestaties niet erkend worden.

Opvallend is dat 66 procent zegt dat hij de voorbije twee jaar niet de kans gekregen heeft zich te ontwikkelen. Het is dan ook niet opmerkelijk dat bijna de helft (48 procent) van de dertigers en veertigers zegt dat ze zich absoluut niet betrokken voelen en van werkgever willen veranderen zodra ze daar de kans toe krijgen.

Een derde (36 procent) voelt zich niet echt betrokken bij zijn werkgever, maar heeft momenteel geen zin om een andere job te zoeken. Slechts 16 procent zegt geëngageerd te zijn.

Als men van job verandert, dan gaat de voorkeur naar werkgevers die investeren in ontwikkelingskansen en in waardering- en engagementprogramma’s.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen