< Terug naar overzicht

Dertien uur per dag ‘ingelogd’ is nefast voor productiviteit

Managers en werknemers zijn dankzij hun smartphone vrijwel continu online. Hoewel het handig kan zijn overal en altijd de mails te kunnen checken, zorgt het ook voor stress en gaat het ten koste van de focus op het werk.

Dat blijkt uit een Amerikaanse studie van het Centre for Creative Leadership onder Australische werknemers. De meeste werkenden (60 procent) blijken ruim dertien uur per dag te zijn ‘ingelogd’ op het werk. Ook in het weekend kost het scannen en beantwoorden van e-mails hen gemiddeld vijf uur.

De komst van de smartphone heeft ervoor gezorgd dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds dunner is geworden. “Mensen beantwoorden ’s avonds e-mails van het werk, regelen privézaken op het werk en checken ook Facebook op kantoor.”

John Spoehr van het Research Centre stelt dat het meer uren online zijn leidt tot minder productiviteit. "Gebrek aan ontspanning en een sociaal leven buiten kantoor lijdt tot stress en verlies van concentratie op het werk." Een werknemer die 13,5 uur per dag online is en gemiddeld 7,5 uur slaapt, houdt nog maar drie uur over voor een leven buiten het werk.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen