< Terug naar overzicht

Denktank Itinera stelt deeltijds pensioen voor

Om het evenwicht tussen het aantal actieven en gepensioneerden te herstellen, pleit denktant Itinera Institute voor een geleidelijke uitfasering van de loopbaan vanaf 60 tot 70 jaar. Itinera introduceert meteen ook het principe van deeltijds pensioen in plaats van deeltijdse arbeid.

Ivan Van de Cloot en Jean Hindriks berekenden in hun boek 'Onze pensioenerfenis' dat het concept 'iedereen aan het werk tot 65 jaar' niet de oplossing betekent voor ons pensioensysteem. In het boek leggen ze een aantal voorstellen op tafel om dat systeem opnieuw op koers te krijgen en tegelijkertijd de solidariteit tussen de generaties te behouden.

Enkel een verhoging van de werkgelegenheidsgraad van ouderen, zonder uitstel van de wettelijke pensioenleeftijd, volstaat niet om het aantal gepensioneerden per werkende te stabiliseren. Het progressief verhogen van de pensioenleeftijd naar 70 jaar tegen 2050 zou evenmin volstaan, als de werkgelegenheidsgraad van ouderen niet verhoogt.

Om het evenwicht terug te herstellen, berekende het duo dat er een verhoging moet komen van de werkgelegenheid en een progressieve verlenging van de pensioenleeftijd. De oplossing hiervoor is volgens de denktank de komende 40 jaar meer dan 33.000 jobs per jaar creëren of meer dan 100 per dag.

Een optie daarbij is de effectieve pensioenleeftijd per decennium met één jaar geleidelijk op te trekken tot 70 jaar tegen 2050. De tewerkstelling tussen 60 en 70 jaar is deeltijds en kan worden gecombineerd met deeltijds pensioen, luidt het.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen