< Terug naar overzicht

De werkloosheid daalde in november, ook bij 50-plussers

In november daalde het aantal werkzoekende volledig werklozen met 4 procent. Ook in vergelijking met een jaar geleden is het aantal werklozen gedaald met 3,7 procent.

In november 2011 ontvingen 412.097 werkzoekende volledig werklozen een uitkering. Dit zijn er 17.219 minder dan in oktober. Zo blijkt uit cijfers die de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) meedeelde. Er zijn meer mannelijke (219.425) dan vrouwelijke werklozen (192.672).

Het aantal jonge werklozen (jonger dan 25 jaar) blijft dalen. In vergelijking met november vorig jaar is er een daling met 5,2 procent. Anderzijds vertraagt de daling. Nu de economische activiteit minder stevig groeit, blijkt de jeugdwerkloosheid traditioneel conjunctuurgevoeliger te zijn.

Het aantal volledig werklozen van 50 jaar of meer is op jaarbasis licht gedaald met 0,2 procent. Deze evolutie verhult evenwel de sterkere daling in de leeftijdscategorie van 50-54 jaar (min 5,8 procent). Dit staat in schril contrast met de toename van de werkloosheid in de leeftijdscategorie van 55-59 jaar (plus 4,5 procent).

Bron: RVA

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen